Aşa NU

17 noiembrie 2008 at 3:52 PM (Uncategorized)

Discuţie pe un forum :

phobos zice:
Quote from: „madfish”
Cred ca oamenii care cred in divinitate sunt niste candidati perfecti pentru internare la spitale gen: nr9. , palazu mare, etc.

Asta e o viziune un pic cam fundamentalistă.

NATAS răspunde:
Quote from: „phobos”
Asta e o viziune un pic cam fundamentalistă

– lol, o spui de parca ar fi ceva rau.

Urăsc fundamentaliştii. Mai ales pe cei atei. De ce ? Pentru că sunt încrezuţi, pentru că au impresia că sunt mai deştepţi şi îi catalogează pe ceilalţi. Poate că în domeniul tău de activitate eşti bun. Poate cel mai bun. Dar tu, atotştiutorule, uiţi să te intrebi: De ce?  Cu ce ai fost tu privilegiat faţă de ceilalţi?  Cum ai ajuns ceea ce eşti şi de ce nu sunt şi ceilalţi la fel? Dar cea mai importantă întrebare pe care nu şi-o pune este: Cum? Cum să le deschidă ochii celorlalţi?  Şi-a pus până acum toate întrebările, mai puţin pe acestea, şi acum stă şi râde cu răspunsurile în buzunar. De fiecare dată când are loc o dispută, el face acelaşi lucru: Îsi etalează cunoştinţele, vine cu argumentele lui sofisticate şi rânjeşte superior. În acest moment, fundamentalistul creştinoid, departe de a fi atent la explicaţia plină de neologisme şi termeni tehnici şi ştiinţifici, se înfurie şi mai tare.  Ateul se amuză în sinea lui şi priveşte cu lăcomie spectacolul. Reacţia iraţională a creştinului înfuriat care vine cu argumentele lui de doi lei, demontate deja. Şi ateul se simte măgulit.

Nu! Aşa nu! Degeaba stau pe forumuri şi se ceartă cu aceiaşi oameni încuiaţi , cu aceleaşi idei fixe. Cu persoane care se închid în carapacea lor şi îşi bagă degetele în urechi ca să nu audă adevărul. De ce nu pui tu fundul ăla de ateu arogant la treabă? Dacă tot te freacă grija <scuzaţi limbajul> de ce încerci să schimbi ceva acolo unde mai există speranţă? De ce nu salvezi copiii şi adolescenţii de îndoctrinare si de mutilarea organelor genitale? De căsătoriile aranjate de părinţi inconştienţi, crescuţi în acelaşi mediu bolnav. De ce nu salvezi fetele ucise cu pietre că au fost violate sau homosexualii spânzuraţi. Fă ceva pentru copiii care se nasc seropozitivi, într-o familie saracă, dar numeroasă, intr-o ţară nedezvoltată, unde nu au acces la un sistem de sănăte sau la educaţie.

Dacă unor oameni nu le pasă că îşi ucid copiii în numele unor idei bolnave sau pur şi simplu sunt nevoiţi să îi privească murind, pentru că nu pot face nimic pentru ei, de ce să nu facem noi ceva?

Poate nu o să donezi bani şi poate că ai impresia că altcineva ar trebui să aibă grijă de Asia si Africa. Dar poţi face lucruri mult mai bune decât să te cerţi cu unii pe care nu îi mai poţi schimba pe forumuri. Aştept cu nerăbdare ziua în care alegerile vor fi caştigate de un ateu sau de un homosexual. Ziua în care numai fetuşii cu malformaţii grave vor fi avortaţi, pentru ca oameni vor folosi metode contraceptive. Ziua în care se va preda o istorie a religiilor în şcoli. Ziua în care bisericuţele de lemn şi catedralele vor deveni obiective turistice. Ziua în care oamenii se vor înghesui vor sta la coadă să umple teatrele si muzeele, în loc să se îmbulzească pentru a pupa morţi. Avem nevoie de şcoli, de universităţi, de spitale (+ aparatură), de cămine pentru bătrâni, de locuinţe pentru tineri, de parcări, şi locuri de muncă pentru aia care au plecat în Spania/Italia şi care şi-au lăsat copiii să devină asemenea specimenelor de pe pitzipoanca si cocalari. Avem nevoie de profesori, de doctori, de ingineri şi de politicieni care să mai şi facă ceva, dar nu avem nevoie de încrezuţi care să stea în faţa unui monitor şi să frece menta. Terminaţi cu aerele astea de elitişti. Aşa nu!

Reclame

Un comentariu

  1. Logosfera said,

    Din pacate ateismul nu vine intotdeauna in urma unui proces rational. Uneori e doar bravada fundamentata pe argumente a caror baza e necunoscuta. Cateodata unii din acesti atei ajung sa scrie „am fost ateu” pentru ca argumentele sunt demontate folosindu-se altele cu o baza la fel de necunoscuta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: