Puţină logică. Doar puţină

19 noiembrie 2008 at 4:05 PM (Uncategorized)

Premisa 1 : Ioan 3;16 : Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.

Premisa 2 : Geneza (Facerea) 1;26 : Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemanarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Ori din astea două lucruri reies următoarele.

1 Genetic vorbind Iisus era singurul Fiu al Lui Dumnezeu. Deoarece Dumnezeu avea ADN.

2 Dumnezeu exista sub formă de om înainte de ”Facerea Lumii”.  Presupunem că era bărbat deoarece El a făcut mai întâi bărbatul şi abia apoi femeia.

Întrebări: a) La ce îi foloseau Lui Dumnezeu ochii înainte să existe lumină? (e valabilă întrebarea şi pentru celelalte organe de simţ) b) La ce îi foloseau Lui Dumnezeu picioarele dacă nu exista materie pe care să meargă / să se sprijine? c) De unde a ştiut Dumnezeu să creeze ”parte femeiască” pentru toate speciile ca mai apoi să zică :”Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi apele mărilor şi păsările să se înmulţească pe pământ! ” dar nu a ştiut să facă din prima o femeie? ( sau nu a vrut? ).

Şi nu, faza cu Dumnezeu e atotştiutor şi ştia dinainte nu se acceptă. Uite şi de ce: Dumnezeu a făcut fiarele pământului dupa soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pamântului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune. ( geneza 1;25)

El nu ştia. El observa. Totul era experimental. Geneza, capitolul 6: 6. I-a parut rău Domnului că a facut pe om pe pământ, şi S-a mâhnit în inima Lui. 7. Si Domnul a zis: „Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am facut, de la om pâna la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău că i-am făcut.”

Acum să presupunem că am tras eu concluziile greşit. Dumnezeu nu are ADN, nici trup. În această situaţie…

Alt set de întrebări. a) Cu ce ocazie e Iisus unicul Fiu al Lui Dumnezeu ? Adică, nepurtând genele lui, Iisus era tot o creaţie a Sa. La fel ca îngerii şi oamenii şi animalele.

Tot legat de Iisus şi de unicitatea Lui.

”Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.” (Facerea/Geneza 6;2) Deci moşu’ are concurenţă. Iar eu am motive serioase să mă îndoiesc de acest Dumnezeu instant, la promoţie. Sincer prefer cafeaua 3 în 1.

Poate mă lămureşte cineva. Poate nu.

Reclame

7 comentarii

 1. neAnonim said,

  Incurci merele cu perele.
  Dar daca ai sta putin sa cercetezi, ai realiza ca vezi doar la suprafata, nu te stradui sa intelegi mai bine Cuvantul lui Dumnezeu. Asa ca… n-are cine sa te lamureasca.
  …decat TU insuti. Numai sa VREI.
  Daca TU VREI, POTI sa afli ADEVARUL! Pentru ca n-ai mai lua jumatati de adevar, n-ai mai cauta in alte parti, nu ti-ar mai intuneca judecata intunecatu’.

  (Ce alegi?)

 2. Logosfera said,

  @neanonim
  Ce pseudo-filozofie taoista ai in tine: „nu te stradui sa intelegi, caci nu vei intelege”, „daca tu nu stii, n-o sa afli de la nimeni”.
  Adica pe de o parte nu trebuie sa te stradui, dar pe de alta parte trebuie sa vrei.

  Autorul/autoarea articolului a cerut „putina logica”. De ce trebuie sa-i dai multa prostie? Parca zicea unul „cere si ti se va da”. Uite dovada ca (sic!) manca capra in coltul gurii.

 3. roguefilthypunk said,

  Dacă aş sta PUŢIN să cercetez (uite că se ia boală scrisului cu majuscule) şi nu aş mai căuta în alte părţi, probabil că nu aş avea de ales. Nu poţi face o alegere corectă când te bazezi pe foarte puţină informaţie, şi/sau pe o singură sursă.
  Iar prin etapele pe care le enumeri am trecut de mult. Am vrut să aflu adevărul şi am aflat mai mult decât mi-am propus.

 4. Animaliciul12 said,

  Nu vrei sa adaugi putin umor siteului tmau :P? O poza haioasa cu animale care se schimba in fiecare zi.
  Daca da, vezi pe animalici.ro/pentru-siteul-tau

 5. Bogdănel said,

  Te intereseaza un link exchange cu blogul meu ?

 6. 33de3 said,

  faptul ca ai pus astfel problema arata ,fara suparare , ca nu stii adevarul fundamental al ortodoxiei dogma Sfintei Treimi (cu cele 3 Persoane si o singura Dumnezeire – o comparatie palida ar fi:asa cum intr-un copac sunt radacina ,tulpina si coroana si fiecare in parte si toate impreuna sunt copacul ;sau soarele are : disc , lumina si caldura -trei sunt unul si unul e trei ; deci Fiul lui Dumnezeu ,care e Dumnezeu din veci ,a luat trup in timp intr-o perioada istorica acum aprox.2000 de ani si a adaugat la Dumnezeirea Sa un trup si asa cum intr-un fier inrosit nu mai stii care e fierul si care e focul (desi ele sunt deosebite ) asa Fiul lui Dumnezeu (care e Dumnezeu ca si Tatal ca si Sf. Duh)-sa zicem focul si-a luat un trup(fierul) si a format un tot unitar (fierul inrosit ) persoana care poate fi numita si Iisus Hristos (dupa trup) si Fiul lui Dumnezeu (dupa Dumnezeirea Sa ) . Oricum inainte sa interpretam un pasaj din Biblie e bine sa stim macar adevarurile fundamentale ca sa nu alunecam ,caci daca au alunecat cei care cunosteau bine Scriptura ,ce sa mai vorbim de noi astia mai mici …Pace!

 7. 1 binecunoscut troll said,

  De atata desteptaciune a fost nevoie de un blog! Nu mai era loc suficient in cap!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: