Terminaţi cu glumele

12 decembrie 2008 at 7:11 PM (Uncategorized)

Ieri am auzit mai proastă glumă, cel mai sec banc, cea mai mincionoasă afirmaţie din univers, intr-un clip evoluţionism vs. creaţionism. Ateii nu pot fi morali pentru că nu recunosc Dumnezeul creştin, bineînţeles unicul şi adevăratul Dumnezeu, sursa binelui.

Credincioşii, în special liderii lor, vor să fie recunoscuţi ca lideri spirituali, deţinători ai dreptăţii şi adevărului absolut. Asta ar însemna să decidă ei cine are şi cine nu dreptul la viaţă.

-În concepţia lor un om bolnav grav nu are dreptul să moară cu două săptămâni sau două zile mai devreme decăt ar fi murit oricum. El trebuie să sufere până în ultima clipă. În schimb un homosexual merită omorăt cu pietre.

– Tot în concepţia lor odată ce te-ai căsătorit e păcat să divorţezi. Iar asta e spre binele familiei. Nu contează că certurile tot mai violente dintre tine şi soţia/soţul tău nu îi fac pe copii mai fericiţi şi nici nu le oferă un exemplu de urmat.

-Tot spre binele familie e să ai cât mai mulţi copii. Nu ai voie să faci sex decât după căsătorie şi numai cu scopul facerii de copii. Aşa că de ce ai avea nevoie de anticoncepţionale, prezervative si alte unelte ale diavolului? Dacă faci sex în afara căsătoriei oricum eşti un păcătos şi meriţi să iei SIDA şi să o dai mai departe altor păcătoşi. E pedeapsa divină.

Un spermatozoid, un ovul sau un embrion au tot dreptul să trăiască. Nu contează dacă acel copil se va naşte cu o malformaţie gravă, avortul e o crimă. În schimb nu e o crimă ca o fetiţă de 11 ani să nască un copil rezultat dintr-un viol, chiar dacă asta i-ar pune in pericol sănătatea, nu şi viaţa (cum zicea un activist provita). Lăsând la o parte faptul că era vorba şi de incest.

Mă bucur enorm că trăiesc într-un secol în care am dreptul să exprim ceea ce gândesc, fără să mă tem de inchiziţie şi în care descoperirile ştiinţifice nu sunt considerate erezii. Într-o ţară în care victimele unui viol sau homosexualii nu sunt omorâţi cu pietre şi în care avortul nu e interzis. Dar mă întristează când văd atâţia oameni care nu înţeleg de câte revoluţii a fost nevoie să se ajungă aici. Mă întristează să văd câţi oameni regretă evul mediu.

Toţi creştinii se pretind morali, din cauza celor 10 porunci. M-am săturat de atitudinea lor. Să fii moral nu înseamnă să nu ucizi oameni din frică de Dumnezeu sau din frica de Iad. Nu înseamnă să bagi pe gât creştinismul. Bineînţeles de dragul mântuirii acelor oameni.  Cele 10 porunci sunt apă de ploaie în comparaţie cu legile existente astăzi. Numai pedepsele fanteziste pentru încălcarea lor întrec imaginaţia mea şi limita bunului simţ.

Ateismul e doar lipsa credinţei în zei şi supranatural. Ateismul nu e o religie, nu e un cult, nu are reguli si ritualuri. Ateii nu sunt satanişti şi n-ai să vezi un ateu care să justifice o crimă spunând că a făcut-o în numele ateismului.

Pe de altă parte religioşii continuă să facă asta.  Ori să fim serioşi. Religia a fost un rău necesar în trecut, mai mult rău decât necesar, iar azi nu are niciun rost.

Reclame

2 comentarii

  1. iubeste_ma_ca_in_povesti said,

    ai foarte mare dreptate…dar ce putem face noi…?!?:(

  2. TLP said,

    Putem sa bloggerim in continuare :).. si sa asteptam o minune. De fapt sa asteptam sa se trezeasca suficienti sarmani 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: