Iz de vacanta

18 mai 2009 at 6:30 PM (Uncategorized)

Multi isi inchipuie ca ateismul e un fel de vacanta.  Toate bune si frumoase, esti un ignorant care vede el pe lumea ailalta, da’ macar pă lumea asta trai neneacă.

Stiu multi oameni care chiulesc cu nesimtire de la biserica, care nu-si cunosc biblia, care n-au nicio treaba cu religia in general si-i cam streseaza Gad mai mult decat ne stresa pe noi directorul liceului,  dar care nu au trecut examenul si nu s-au eliberat de povara religiei.

Inainte sa intri sa intri in vacanta trebuie sa treci un test, sa raspunzi corect la o singura intrebare: Esti gata sa suporti adevarul? Nu scris cu A mare, nu scris cu bold si caractere nesimtite de 72. Ala care nu s-a rusinat ca are puţa mare si umbla gol goluţ.

Religia te amageste, religia iti promite ceea ce stii ca nu poti avea, fiindca e fizic imposibil: nemurirea, fericirea eterna.  E usor sa te lasi amagit. Nu s-a intors Isus nimeni din morti sa iti zica daca-i bine pe lumea ailalta, si daca te pricepi s-o intorci asta poate inseamna ca e bine p’acolo. Asta e modul in care esti ademenit.  Si odata ce realizezi ca nu e decat o pacaleala vei fi dezamagit.

Ori cei mai multi oameni nu sunt pregatiti sa fie dezamagiti.  Nu sunt pregatiti sa accepte ca moartea e doar moarte. Ca nu ajungi in Rai, ca n-o sa-i privesti pe cei dragi de sus fiindca n-o sa plutesti pe norisori pufosi de vata de zahar. Si nu sunt pregatiti sa se descurce singuri, fara pile la nenea de sus.

Vacanta asta presupune ca nu te mai dirijeaza nimeni. Trebuie sa te descurci singur. Nimeni nu are un plan maret cu tine, daca esti un maturator vei ramane un maturator pana la sfarsitul vietii, dupa care vei muri si cu asta basta. Nu ii pasa nimanui ca nu iti merge tie bine in dragoste, nu te va ajuta nimeni sa iti pice la examen subiectul x, daca n-ai bani o sa mori dintr-o simpla raceala, fiindca rugaciunile nu vindeca si daca nu esti in stare sa ai grija de fundu tau, n-o sa-i pedepseasca nimeni p’aia care te-au snopit in bataie si ti-au furat portofelu in care aveai 15 lei.

Si atunci cel aflat in vacanta nu mai e un ignorant. Dimpotriva, e unul care stie ca trebuie sa caşte bine ochii inainte sa faca un lucru, fiindca nimeni n-o sa dreagă greseala in locul lui.  Sa omori un om inseamna sa-l ucizi, nu sa-l trimiti in ceruri si sa-i iei pacatele asupra ta, iar greselile nu se rascumpara in vieti viitoare.  Brusc, viata incepe sa cantareasca mai mult. Si aceasta vacanta il gaseste pe ateu cu temele facute, cu examenul dat, gata sa isi asume responsabilitatea pentru faptele lui si sa ia viata asa cum este.

Religiosul ramane in continuare dirijat in mod mistic de barbosii grasi care cică primesc ordine de sus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: