Islamul si certurile recente

18 mai 2010 at 4:18 PM (Uncategorized)

Până acum  nu m-am implicat foarte mult în discuţii. Am fost mai mult un privitor pasiv. Simt nevoia să reacţionez pentru ca acest subiect priveşte drepturile şi libertatile cetăţeanului din lumea civilizată.

Când in inima Americii, supranumită tărâmul celor liberi şi casa celor bravi, nişte ignoranţi intimidează oameni şi-i fac să se autocenzureze e o problemă. Când unul din stâlpii democraţiei (aia disfunctională pe care o avem, care e totuşi mai bună decât o teocraţie) e ameninţat, cu toţii ar trebui să ne simtim ameninţaţi.

Blogosfera atee care urmăreşte ce se întâmplă pe youtube, ştie ca Richard <The Dick> Coughlan666 i-a reproşat lui Pat Condell, printre altele (mai exact pe marginea alegerilor din Regatul Unit) că e prea acid la adresa musulmanilor, care sunt în numar de ~ 2 milioane, adică în jur de 3% din populaţia Regatului.. Iar Mannix The Pirate i-a reproşat lui Thunderf00t că îi etichetează greşit pe musulmanii moderaţi datorită unui grup de extremişti.

Religiile există în diferite stadii de dezvoltare.  Dacă luam ca exemplu crestinismul, observam că la început creştinii au fost ”the new kid on the block” şi au fost persecutaţi. Odată ce numărul adepţilor a crescut şi figuri cu autoritate s-au convertit la creştinism, ei au început să persecute şi să se impună. După foarte multe secole, treptat, la început cu mari sacrificii, dogma a fost contestată de oameni. Fiecare generaţie a înţeles altfel religia, într-un mod mai deschis, până s-a ajuns la ceea ce avem astăzi. Fiecare generaţie a nesocotit o regulă care era, pe bună dreptate, absurdă. Creştinismul şi cărţile lui fundamentale (colecţia de texte cuprinsă în Biblie şi nu numai) instigă de multe ori la violenţă, rasism, sexism, discriminarea persoanelor cu dizabilităţi şi alte lucruri care nu sunt acceptate azi în lumea civilizată. DOGMA NU S-A SCHIMBAT.  Doar atitudinea noastră faţă de ea. Fiecare individ observă, reţine şi aplică numai părtile care îi plac, care se potrivesc cu educaţia pe care a primit-o.

Islamul este o religie tânără. Coranul este considerat literă de lege. In ţările majoritar islamice încă există pedeapsa cu moartea pentru homosexualitate, apostazie, pentru fetele care doar vorbesc ! cu băieţi, pentru victimele violului! încă se mutilează hoţii.  Încă sunt ucişi oameni cu pietre, sunt biciuiţi, îngropaţi de vii, spânzuraţi, arşi. Încă sunt îndemnaţi băieţii la martiriu, copii sunt învătăţi să folosească arme. Femeile încă primesc o educaţie precară şi sunt tratate ca incubatoare. Numărul de adepţi ai islamului creşte pe zi ce trece. Islamul e o religie agresivă, ameninţă, ucide. CAND LIBERTATEA DE EXPRIMAREA ESTE ÎNGRĂDITĂ <vezi cazurile southpark şi theo van gogh> DIN CAUZA AMENINŢĂRILOR UNOR IGNORANŢI NU POT SĂ NU SPUN NIMIC. Nu putem trece cu vederea acest lucru.

În cazul islamului, cei care iau Coranul în serios, literă cu literă, nu sunt excepţia, ci regula. Cei care nu învaţă nimic din istorie sunt condamnaţi să o repete. Să nu lăsăm garda jos pentru că ştim cu toţii ce s-a întâmplat când primii creştini s-au impus şi au distrus tot ce amintea de perioada de înflorire din antichitate.

Referitor la clipul lui Mannix şi la comportamentul lui Dawahfilms: Uite ce e bă, pulete, când porneşti un război nu te poţi aştepta să cadă din cer petale de trandafiri. Şi când cineva îţi arată că nu numai are dreptate dar are şi arma mai mare si te-a tolerat destul, lasă teatru’! Nu-ţi iese, nu mai face pe victima!

Eu îl desenez pe Mohamed pe 20 mai. Aştept reacţiile musulmanilor moderaţi.

Reclame

4 comentarii

 1. godless1859 said,

  N-are nici o treaba cu cat de veche e religia. Uite-te la hindusi, sau la scientologi sau la mozaici. Tarile islamice folosesc religia pe post de identificator cultural si din cauza asta tribalismul prospera acolo. Nu va mai trece mult pana cand vor trebui vrand nevrand sa accepte cultura ocidentala. Dar pentru asta trebuie sa-l mai desenam putin pe Mahomed.

  • roguefilthypunk said,

   am zis ca religiile trec prin diferite stadii, dar n-am mentionat ca sunt diferite tipuri de religii. ai dreptate

 2. Adi said,

  Muie la iehovisti, mormoni si atei!

 3. Adi said,

  godless suge pula

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: