ecologia mumă sii

13 decembrie 2010 at 11:16 PM (Uncategorized) (, , , , , , , , , , , , , , , , , )

Rareori mi s-a întâmplat să urăsc o categorie de oameni. Dar pe ecologişti îi urăsc visceral, cum urăsc unii ţiganii sau evreii.

E mai greu să te justifici când urăşti un om care s-a născut făcând parte dintr-o categorie socială, un om care nu poate schimba ceea ce este. Dar poţi urî un om pentru alegerile pe care le face.  Felul în care te îmbraci, felul în care vorbeşti şi grupurile la care aderi sau ceea ce defineşti tu ca fiind de valoare, toate astea spun ceva despre tine. De multe ori e vorba de IQ sau educaţia primită şi asta ţine tot de gradul de inteligenţă pe care natura ţi l-a oferit la naştere sau de mediul în care ai trăit. Cu toate astea, să urăşi un om pentru ceea ce a devenit, indiferent de circumstanţele care l-au modelat, e mai acceptabil.

Revenind la subiect. Când cineva se laudă în gura mare sau se dă de gol subtil că e ecologist sau că suferă să bage în el sănătate, asta îmi spune despre el că e prost. Prost adică habar nu are despre ce vorbeşte. Poate fi prost strict când e vorba de subiectul în cauză sau prost până moare, dar un lucru e clar, omu’ e prost.

Şi uite aşa am ajuns la cele două mari categorii de obsedaţi de eco, bio, natural.

În prima categorie sunt ignoranţii. Ei aparţin de majoritatea oamenilor cu televizor şi fără simţ critic, majoritatea care pune botul la ceea ce vând mass media.  Sunt asemănători cu ortodocşii care ajung la biserică de maxim 10 ori în viaţă, pe la nunţi, botezuri, înmormântări, etc. Ei nu ştiu cu ce se mănâncă ecologia, dar lor li se adresează produsele care se vând în masă, reclamele produselor populare în care se menţionează că respectivul sortiment ”nu conţine conservanţi sau coloranţi artificiali” , ”conţine suc natural”, ”extract de …” ”100% natural”, reclamele cu pui fericiţi şi văcuţe care pasc iarbă pe pajişti însorite.  Sunt mulţi, dar mă calcă rareori pe nervi şi prostiile ingurgitate au un efect prea mic asupra lor ca să merite efortul unei încercări de convertire.

În a doua categorie sunt extremiştii. Printre ei se află agăţători de gagici, vânători de status social şi reclamă, care fac asta pentru femei, faimă şi bani. Pe ei n-ai ce să-i convingi, ei sunt cei care ştiu ce spun, ştiu că ceea ce spun e o prostie/minciună şi nu le pasă. Conştiinţa lor doarme bine în culcuşul comod pe care şi l-au construit pe seama fraierilor.

Şi apoi se află băgătorii în seamă, activiştii, îmbrăţişătorii de copaci, mâncătorii de tofu, puritanii care nu vor să-şi spurce trupul sau sufletul prin comiterea crimelor împotriva naturii sau prin intoxicarea organismului cu substanţele nocive din comerţ.  Sunt cei pe fruntea cărora scrie cu Comic Sans MS, Aldin, 72:  STUPID AND PROUD! Ei fac paradă cu prostia lor şi ignoranţa lor şi încearcă să aducă grupului cât mai mulţi adepţi.

Cum se produce spălarea pe creier

Iniţierea în ecologie se face ca în orice sistem tâmpit de idei. Întâi oameni impresionabili sunt convinşi cu foarte puţine dovezi dar foarte multe argumente anecdotice si statistici umflate că există un pericol real şi trebuie să se facă ceva rapid.  Pădurile vor dispărea în totalitate, nu vom mai avea aer de respirat, suntem intoxicaţi intenţionat de corporatişti lacomi, rasa umană e pe cale de dispariţie.

Motivele pentru care oamenii pun botul la asemenea prostii sunt diverse. Fiecare găseşte ceva convenabil: fie că e vorba de nevoia de a aparţine unui grup, de nevoia de a te simţi important şi a şti că ”salvezi” ceva, nevoia de self righteousness, nevoia de a fi pe val, etc. Cu cât un individ petrece mai mult timp într-un astfel de grup ideile creţe se înmulţesc mai tare.

Ceea ce mulţi nu înţeleg este că nu e necesar să fii de acord cu orice rahat care se întâmplă într-o organizaţie sau să fii total împotriva.  Unii intră în astfel de grupuri pentru că le plac pisicile şi-i sensibilizează filmuleţele cu câini vagabonzi şi pe parcurs sunt convinşi de grup să îmbrăţişeze copaci sau să traiască numai din mâncare negătită.

În fine, subiectul este mult mai amplu, ar trebui să scriu un întreg tratat…

Ce sau de ce mă enervează.

Fireşte, am scris tot ce am scris ca să ajung la partea asta.

Urăsc ecologiştii pentru că :

 • mulţi dintre ei sunt dezinformaţi/prost informaţi/ignoranţi
 • nu recunosc atunci când nu ştiu un lucru şi nu acceptă faptul că nu pot avea dreptate în toate
 • instigă la primitivism fără argumente. hai să dăm la o parte milenii de civilizaţie si evoluţie pentru un căţel
 • fac pe sfinţii. asta mă scoate din sărite! Ce nu înţeleg ei am formulat foarte bine într-un text mai vechi :

Da să revenim la oile şi fripturile noastre. Ăştia cu animal love ce părere au despre muşte, ţântari, termite şi gandaci de bucătărie. Convieţuiesc cu aşa ceva? Prea sfinţiile lor nu dau cu spray întru intoxicarea acestora? Ştiu aldi dânşii că şi gandacii de colorado măcelăriţi pentru recoltele preţioase de cartofi şi lacustele fac parte din acelaşi regn ca şi mieluşeii (regnul animalia)?

Concluzia la care am ajuns după ce mi-am potolit nervii este că urăsc ipocrizia, ignoranţa şi refuzul în faţa progresului. Urăsc ideea de întoarcere în peşteră de dragul de a fi trendy sau de a te simţi mai sfânt în ochii tăi. Risipeşti timp şi bani într-o direcţie greşită, când ai putea să ajuţi cu adevărat, dacă ti-ar păsa. Şi e greşit spus ”timp şi bani” , cause after all time is money.

On topic şi pe deasupra şi despre marijuana, un articol de la Visurât: Nu ştim de ce

Reclame

3 comentarii

 1. Mihaela Jackson said,

  Dragul meu, uraste-ne cat vrei, ventileaza, copile, pana nu mai ramane nimic.

  Hai sa iti spun acum ce iubesc eu, pentru ca tocmai am aflat ce urasti tu.

  1. Ibesc iarba verde, mirosul ei si ceea ce simt cand merg prin iarba dimineata.
  2. Iubesc animalele, toate, cand vine un paianjen in casa eu il capturez in pumn si il eliberez in gradina, de preferat langa poiata gainilor, pentru ca acolo se aduna mai multe insecte.
  3. Ma doare ca nu mai exista nicio mare pe Pamant, niciun lac in care sa nu existe deseuri de plastic. Iubesc, deci apa curata.
  4. Ma doare ca incalzirea globala ucide an de an mii de specii, care au fost produse de evolutie timp de zeci si zeci de milioane de ani. Iubesc deci biodiversitatea.
  5. Cel mai mult iubesc oameni ca tine, pentru ca au sentimente puternice. Intr-o buna zi iti va pica si tie fisa. La urma urmei esti om, membru al unei specii dintre cele 30 de milioane care populeaza planeta.

  Pana atunci iti doresc sincer pace, chiar daca penru tine, poate, acesta este un cuvant fara inteles

  • roguefilthypunk said,

   si eu iubesc iarba verde si daca oamenii nu s-ar fute in draci probabil ar fi mai multa iarba si mai putin beton in care sa ne simtim noi in siguranta in societatile noastre disfunctionale
   si mie imi plac paienjenii, nici mie nu-mi place jegul. cui ii place jegul?
   4 pe mine nu ma doare. pamantul s-a tot incalzit si racit. ultima era glaciara nu a fost din vina noastra, dinozaurii nu au disparut din vina noastra. nu putem salva fiecare specie. sunt sute si mii de specii de muste si albine. fiecare se descurca asa cum poate cu ceea ce i-a dat natura. daca suntem prosti si distrugem specii care ne-ar putea ajuta in viitor sau de care depindem acum , atunci vom plati pentru asta.

   Si, crede-ma, nici eu nu-mi doresc razboi. Deci, pace! Si, de ce nu, let there be green!

 2. Betelgeux said,

  Progresul se poate desfasura in doua moduri : in armonie cu natura si impotriva ei. Ori ii clar ca noi ne cam dezvoltam impotriva naturii. Nimnei nu are treaba cu progresul in sine, ci cu tipul asta de progres agresiv in care statuia umana striveste restul vietii de pe Terra. Te poti fute in el de progres daca duce le autodistrugere. Marile probleme cuc are se confrunta omenirea in momentul de fata sunt o cauza a progresului sis e pare ca asa-zisul progres e incapabil sa le rezolve. Omul e ca un copil care se joaca cu o arma, cred ca-i mai trebuiau vreun milion de ani de evolutie ca sa fie capabil sa o manuiasca. Sau si mai probabil, ca un animal ce ii, omul invata prin trial and error, deci asta e un pas necesar. Probaema ii ca pentru a continua trebuie sa invatam ceva din eroare, nu sa facem statuie erorii. Nici io nu-s un fan al ecologistilor, dar in timp ce progresul defect de astazi este o treapta spre un progres mai eficient, ei sunt contratreapta care face legatura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: